Jo llegesc en català

... I tu?

Recomanacions de lectura en català

Els alumnes dels cursos de català ens parlen dels llibres que els han agradat.

Títols: 

Autor: Josep Miquel Garau Salom


De petita no vaig tenir cap conte en català. «Eren altres temps», m’he repetit en moltes ocasions, però ara tots en podem tenir, molts i de molt bons. Heu sentit a parlar d’en Lluc? 

Idò us diré que és un bou meravellós que gaudeix de la Serra de Tramuntana i, fins i tot, ha visitat París, aventures amb les quals els nostres fillets aprenen importants lliçons jugant i llegint. Jo ja el consider un amic dels nins, el que m’hauria agradat tenir durant la meva infància i el que ara tinc a la maduresa.


Recomanació de Magdalena Forteza

Nivell B2

Títol: Crims

Autor: Carles Porta

"Tot el que llegireu en aquest llibre és real.” Amb aquesta frase vull presentar-vos el que, de moment, és el meu llibre preferit escrit en català.

Em dic Laura i soc alumna del nivell B1. Per complementar el meu aprenentatge de la llengua, vaig començar a llegir, escoltar i veure sèries en català. Així és com vaig descobrir, entre d'altres, el Carles Porta, la cara i la veu que està darrere Crims. Productor, locutor i escriptor, entre d'altres, no deixa indiferent a qui el coneix.

El llibre tracta sobre diversos casos d'assassinats i sospitosos… però, sobretot, sobre la foscor. De lectura senzilla i amb molt de suspens, no decebrà ningú. A més, si us agrada, ja està disponible la segona part del llibre. I també podeu trobar episodis de Crims a Catalunya Ràdio i a TV3 (la propera setmana tornarà amb la tercera temporada).

Espero que us enganxi tant com a mi!Recomanació de Laura Mateo

Nivell B1

Títol: Jo, el Pol Rubio

Autor: Héctor Lozano

El personatge principal és el Pol Rubio, encara que també apareixen altres personatges coneguts. La història se centra en la universitat, on el Pol ja no és el centre d’atenció de la classe. Ara és un més. Per això haurà de fer nous amics i noves relacions amb els professors. Ja no és a l’institut, on el futur quedava lluny, i ara té la responsabilitat d’acabar els estudis i trobar feina després. S’hi afegeixen, a més, els dubtes sobre la sexualitat i les pors del canvi a l’edat adulta. I tot això amb la filosofia entesa com una eina fonamental per a ajudar-lo a pensar i créixer!


El recomano perquè és un llibre fàcil i entretingut de llegir. A més, també inclou una mica de filosofia, que sempre va bé. I, sobretot, no se'l poden perdre aquells que es van quedar amb més ganes de Merlí!

Recomanació de Irene Ortiz

Nivell B1

Títol: Balzac i la petita modista xinesa

Autor: Dai Sijie

Aquest llibre ens mostra l’experiència de dos nins xinesos separats de les seves famílies l’any 1971. Igual que milions de compatriotes, varen ser enviats als pobles de la muntanya per passar una etapa de reeducació i aprenentatge dels valors comunistes de Mao. Durant la seva permanència amb els camperols, els protagonistes pateixen penúries, fam i fred. I coneixen, també, l’amor i l’amistat vertadera. 


Dins l’ambient tancat del poble, aconsegueixen oblidar el patiment amb la lectura de llibres prohibits i amb la narració de pel·lícules que havien vist anteriorment. Tot plegat els ajuda a conservar l’esperança de retornar un dia a Shangai.


Recomano la lectura perquè és entretinguda i ens ajuda a entendre altres realitats socials i culturals del segle XX.

Recomanació de Reyes Ranz

Nivell B1

Títol: El cas del quadre desaparegut

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Els alumnes d’una escola van visitar la mansió Viladecans per veure un quadre de Picasso. Durant la visita, el quadre desapareix i en Poli, estudiant orfe d’un policia, decideix investigar amb els seus amics per trobar el culpable.


Recomano aquest llibre perquè és entretingut i fàcil de llegir i comprendre. Quan comences a llegir el llibre no pots parar perquè vols saber qui és el culpable.

Per saber qui és el lladre l’has de llegir.

Recomanació de Florencia Romeo

Nivell B1

Títol: Còmplice

Autor: Anke de Vries

Es tracta d’una noia, Marcelle, que va descobrir que el seu pare, fa molts anys quan era jove, va ser acusat injustament d‘assassinat. Després de ser torturat, va signar una confessió de culpabilitat. La seva filla Marcelle vol aconseguir, sigui com sigui, rehabilitar la figura del pare i tornar-li la llibertat real per netejar el seu nom i la seva ànima. Marcelle fa un viatge al poble del seu pare, on troba gent del passat que l’ajuda. 

El recomano perquè és fàcil de llegir pel meu nivell (B1) i perquè és molt entretingut.

Recomanació de Mercedes Luis

Nivell B1

Títol: Pluja d'estels

Autor: Anke de Vries

L'any passat vaig llegir el meu primer llibre en català. Vaig anar a la llibreria i el vaig veure; es deia Pluja d'estels,de Laia Aguilar. Mai havia estudiat català, però aquell llibre em va cridar l'atenció. 


Un grup d'amics, cinc anys després, una casa davant del mar, una pluja d'estels i una història del passat que encara no s'havia resolt. 

Durant la trobada, cap persona pensava com podia acabar aquella nit. Amor, gelosia, amistat i misteris.

Recomanació de Chiara Berani

Nivell B1

Títol: El jardí oblidat

Autor: Kate Morton

La novel·la explica la història d’una noia, que el dia del seu vint-i-unè aniversari descobreix que és adoptada. El seu pare adoptiu la va trobar abandonada al moll on treballava, quan ella tenia uns dos o tres anys. En la recerca de la veritat sobre el seu origen, es barregen diverses generacions.


Us recomano aquest llibre perquè inspira tendresa, amor, intriga, suspens, misteri, lluita per sobreviure. Una lectura sorprenent i imprevisible.

Recomanació de Maria Antònia Sànchez

Nivell B1