Notícies

Aquí trobaràs notícies i activitats en les quals han participat els nostres alumnes per practicar català fora de l'aula. 

Trobada anual de Centres de català


19 de  juny de 2024

La Xarxa de Centres de català ha organitzat una ruta pels edificis, carrers i patis més emblemàtics de Palma. El guia Gaspar Valero ha fet una explicació brillant de la història i la cultura de la ciutat i s'hi han inscrit usuaris de tot Mallorca. Gràcies i fins la propera!Visita al Museu del calçat d'Inca


5 de  juny de 2024

El Centre d'Inca va visitar el Museu i va ser una sortida molt interessant en què els usuaris van poder participar activament amb els guies. Va acabar amb un taller d'elaboració d'una sabata.


Moltes gràcies al grup Esment Guies per la seva tasca i a l'equip del Museu del Calçat i de la Indústria per aquesta activitat!Els alumnes de l'IEB visiten el Parc de Bombers de Palma


25 d'abril de 2024

La professora Xesca Gomila ha organitzat una sortida amb els alumnes de català del nivell A1 al Parc de Bombers de Palma. Han compartit anècdotes i experiències i n'han quedat molt satisfets. El català s'ha de practicar també fora de les aules!l'IEB surt al carrer per Sant Jordi!


23 d'abril de 2024

El Centre de Català de Palma va oferir una activitat literària al centre de Palma, on va reunir set autors balears que varen llegir part dels seus poemaris en directe.

Aquestes activitats complementen la nostra oferta de cursos i tallers de conversa i contribueixen a millorar el nivell d'expressió oral dels alumnes.

Vermut poètic a Inca


19 de març  de 2024

Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, el Centre de Català d'Inca ha enregistrat el poema «M'he estimat molt la vida...» de Vicent Andrés Estellés en diferents llengües. Ha estat una activitat molt enriquidora sobre poesia i diversitat lingüística. Dijous 21 es va fer un Vermut poètic per celebrar aquest dia amb tots els aprenents del Centre i tothom que hi va voler participar. 

Els usuaris d'Eivissa assisteixen

a la xerrada amb Eva Tur amb motiu

del Dia Mundial de la Poesia.

2024

Van gaudir d'una lectura dramatitzada i una xerrada literària molt agradable.

2024

Els usuaris de Calvià proven el Joc de l'oca riallera.

2023

Una estona d'oci i riures compartits mentre aprenen el català.

2023

Tallers de conversa a Manacor


27 de setembre de 2022

El Centre de Català de Manacor i l'Escola Municipal de Mallorquí obren el període d'inscripció per als tallers de conversa presencials que es duran a terme entre l'octubre de 2022 i gener de 2023, al Molí d'en Beió, a Manacor.

Podeu fer la inscripció del 3 al 13 d'octubre per correu electrònic o per telèfon a:

ccmanacor@iebalearics.org / 627 32 91 91

Aquests tallers complementen la nostra oferta de cursos i contribueixen a millorar el nivell d'expressió oral dels alumnes.

Tallers de conversa


12 de juny de 2022

150 persones han participat a les sessions de conversa que ha organitzat l'Institut d'Estudis Baleàrics durant els mesos de maig i juny. Els tallers s'han impartit de manera presencial a Ciutadella i Inca, i també s'han oferit tallers amb classes en línia dels nivells A2, B1, B2 i C1.

Aquesta oferta de tallers ha servit per complementar l'oferta de cursos de català de febrer a maig de 2022 i ha contribuït a millorar el nivell d'expressió oral dels alumnes que hi han participat.

Visites guiades per als alumnes de l'IEBSortides culturals organitzades en col·laboració amb l'Ajuntament de Ciutadella, l'Ajuntament de Manacor i l'Ajuntament de Palma
4 de juny de 2022

Els alumnes dels cursos de català presencials de l'Institut d'Estudis Baleàrics han pogut participar durant aquest curs escolar a les sortides culturals organitzades a Ciutadella, Manacor i Palma. Algunes d'aquestes sortides han consistit en visites a la Institució Mossèn Alcover de Manacor, el Museu Es Baluard o Can Balaguer. També han pogut participar en rutes guiades de diverses temàtiques pel centre de Palma i de Ciutadella.

Aquestes visites han donat als nostres alumnes la possibilitat de practicar la comprensió i expressió orals, i de descobrir part del nostre patrimoni cultural.

Conversam al carrer!


23 de maig de 2022

El Centre de Català de Manacor organitza cada any diferents convocatòries de tallers de conversa de nivell A2, B1, B2 i C1. 

Són tallers presencials destinats als alumnes de català de l'Escola Municipal de Mallorquí, als usuaris del Centre de Català i al públic en general.

Enguany s'ha posat en marxa el projecte "Conversam al carrer!". Dues vegades al mes, una al matí i l'altra a la tarda, s'organitza una sortida o taller fora de l'aula amb l'objectiu de conèixer la cultura, el patrimoni, la llengua i, sobretot, de tenir l'oportunitat de practicar el català al carrer, fora de l'àmbit acadèmic.

Els alumnes han pogut gaudir de diverses sortides i visites guiades. A l'abril, aprofitant la festivitat de Sant Jordi, es va fer un taller de punts de llibre i "Blackout poetry". Al mes de maig es va organitzar un taller de jocs lingüístics, on els alumnes varen poder posar a prova els seus coneixements de la llengua oral.

Taller de català inicial enfocat a la restauració


8 d'abril de 2022

Capses de llengua, el nou material que ha creat l'Institut d'Estudis Baleàrics amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, va ser el fil conductor del taller de català que es va impartir dins la formació de SIPEVA de la Conselleria d'Afers Socials i Esports durant el mes de març de 2022. 

Aquest taller dinàmic de català es va organitzar juntament amb la Direcció General de Política Lingüística, i va donar eines als aprenents per entendre i practicar el vocabulari i les expressions bàsiques del seu sector professional, la restauració. L'èxit del material i la bona acceptació d'aquest taller fan que es continuï aquesta línia de formació i la creació de noves Capses de llengua.

Èxit d'inscripció als cursos de català per a personal del Servei de Salut de les Illes Balears!Cursos de català adaptats a les necessitats específiques del col·lectiu
4 de març de 2022

L'Institut d'Estudis Baleàrics i el Servei de Salut de les Illes Balears han col·laborat per oferir cursos de català per al personal sanitari. Durant els mesos de gener a juny del 2022 s'han impartit cursos dels nivells B1 i B2, així com tallers de conversa dels nivells A2, B1 i B2. Un total de 738 persones han participat en aquesta formació específica, que s'ha dissenyat pensant en les necessitats d'assistència en horaris diferents (depenent dels torns de feina) i de vocabulari específic.

1.500 alumnes aprenen català amb els cursos i tallers de l'IEB
24 d'octubre de 2021

L'Institut d'Estudis Baleàrics té en marxa actualment 9 tallers de conversa, dels nivells A2, B1, B2 i C1, i 53 cursos de llengua catalana, dels nivells A1, A2, B1, B2, C1, C2 i de llenguatge administratiu.

Els cursos generals varen començar a final de setembre d'enguany i està previst que acabin a mitjan mes de gener de 2022, amb vista als exàmens oficials de la Direcció General de Política Lingüística.

Aquests cursos s'imparteixen tant de manera presencial com virtual. Els cursos presencials s'imparteixen als municipis de Calvià, Consell, Eivissa, Inca, Llucmajor i Palma. 

Els tallers de conversa tenen una durada de 5 setmanes i finalitzaran abans de les festes de Nadal. Tots aquests tallers es fan de manera telemàtica.

Tenim en marxa 139 alumnes en els tallers de conversa, mentre que 1.427 alumnes perfeccionen el seu nivell de català amb els cursos generals de llengua catalana.

AUTOAPRENENTATGE I TUTORIES: la nova oferta del Centre de Català virtual per a l'estiu de 2022
20 de juliol de 2022

Del 28 de juny al 28 de juliol de 2022, el Centre de Català virtual ha ampliat el suport al nivell inicial per a les persones que volen començar a estudiar català durant l'estiu. Per això, ha oferit la possibilitat d'inscriure's a un taller que inclou dues tutories de nivell inicial setmanals a través de videoconferència. 

Aquestes sessions han combinat l'autoaprenentatge amb el suport d'un tutor. Les persones inscrites han pogut resoldre dubtes, conèixer millor les eines d'autoaprenentatge i practicar la conversa.